Φραουλένιο frozen yogurt

Αντί παγωτού και γρανίτας, αυτή η συνταγή συνδυάζει τη παγωμένη γλύκα και των δύο, χωρίς τις επιπλέον θερμίδες αλλά με την ίδια ακριβώς απολαυστική γεύση. Παίρνει περίπου μισή ώρα να φτιαχτεί και μπορεί να κρατήσει στη κατάψυξη για αρκετές μέρες.
Υλικά
500γρ. φράουλες
150γρ. ζάχαρη
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πλένετε τις φράουλες, βγάζετε το κοτσάνι και τις κόβετε σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ, πασπαλίζοντάς τες με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά.
2. Καλύπτετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτετε το γιαούρτι και το λεμόνι και χτυπάτε ξανά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζάχαρη.
4. Βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά και μετά το χτυπάτε ξανά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Το ξαναπαγώνετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία αν θέλετε να είναι πιο αφράτο.