Χωριάτικη πίτα με κρέας και πατάτα



Υλικά
Για την πίτα
300γρ. αλεύρι
Αλάτι
75γρ. βούτυρο
2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
5-6 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας γάλα

Για την γέμιση1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε κύβους
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ αλεύρι
½ κουτ. γλυκού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και τα ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη φρυγανιά. Πρόσθεσε τιε 5-6 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ζύμη και την αφήνετε να ηρεμίσει και φουσκώσει για 20 λεπτά.
2. Σε ένα τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον κιμά να κάψουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τους κύβους με τον ζωμό και το αλεύρι.
3. Μαγειρέψτε το μείγμα για 2-3 λεπτά και μόλις πάρει μία βράση, προσθέστε τις κομμένες πατάτες και 2 ποτήρια νερό και αφήστε τα να βράσουν πάλι για 15 λεπτά. Τα βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.
4. Βάλτε στο φούρνο στους 200 να προθερμαίνεται. Αλευρώστε ένα ταψί και απλώστε τα 2/3 της ζύμης, έτσι ώστε να πάει παντού και να κάνει ένα παχύ στρώμα ζύμης. Πρόσθεσε τον κρύο κιμά και τις πατάτες και απλώστε τον πάνω στη ζύμη. Σκεπάστε την γέμιση με την υπόλοιπη ζύμη και προσέξτε να κλείσει καλά στις άκρες έτσι ώστε να μην βγαίνει η γέμιση έξω.
5. Με ένα πιρούνι τρυπάτε το πάνω μέρος της ζύμης σε διάφορα σημεία. Ψήστε την πίτα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσή πάνω-πάνω. Σερβίρεται ζεστή.