Tiramissu
Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
Για το σιρόπι:
- 150 ml. νερό
- 3 κουταλιές νες καφέ
- 1 κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε την άχνη με την κρέμα γάλακτος και άφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Βράζουμε τα ύλικα του σιροπιού όλα μαζί ώσπου να δέσει.
- Στρώνω στο ταψί σαβαγιάρ, τα σιροπάρω και ρίχνω κρέμα.
- Ξαναστρώνω σαβαγιάρ που τα έχω βουτήξει στο σιρόπι και ξανα κρέμα.
- Πασπαλίζω το γλυκό με κακάο.