Τα γνωστά και υπέροχα τρίγωνα πανοράματος όλων μας...
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 8 κιλά γάλα
- 3 κιλά ζάχαρη
- 2 κιλά αλεύρι
- μισό κιλό κρόκο αυγού
- 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 500 γρ ζάχαρη άχνη
- 1700 γρ νερό
- 2 κιλά ζάχαρη
- 300 γρ γλυκόζη
- 1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμόνι
Πως το κάνουμε:
Για το φύλλο:
- Παίρνουμε ένα τετράγωνο φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στη μέση, το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε τη μία άκρη του φύλλου και τη διπλώνουμε απέναντι σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, σαν μαντηλάκι.
- Διαδοχικά διπλώνουμε με την ίδια διαδικασία ως το τέλος της άλλης άκρης του φύλλου.
- Τα ψήνουμε στο φουρνο μεχρι να παρουν ροδοκοκκινο χρωμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.
- Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
- Εφόσον έχουν κρυώσει τα τρίγωνα, τα βουτάμε στο σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία.
- Έπειτα αφήνουμε πάνω σε ένα στραγγιστήρι τα τρίγωνα έτσι ώστε να στραγγίξουν πολύ καλα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αγελαδινό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύομε καλά το αυγό και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα μέχρι να αφομοιωθούν πολύ καλά.
- Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ενώ είναι σε χλιαρή θερμοκρασία.
- Βράζουμε καλά το μίγμα μας ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψί μεγάλο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Παίρνουμε ένα ένα τα τρίγωνα και τα χαράζουμε στο σημείο που έχουν φουσκώσει πιο πολύ.
- Έπειτα πολύ προσεκτικά τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
- Γεμίζουμε εσωτερικά τα χαραγμένα τρίγωνα με κρέμα πολύ καλά, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τέλος γαρνίρουμε με σαντιγύ στο σημείο που έχει κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγύ μέσα στο ταψί με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα