Τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Τα γνωστά και υπέροχα τρίγωνα πανοράματος όλων μας...

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 8 κιλά γάλα
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • 2 κιλά αλεύρι
  • μισό κιλό κρόκο αυγού
Για τη σαντιγί
  • 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
  • 1700 γρ νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 300 γρ γλυκόζη
  • 1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμόνι

Πως το κάνουμε:

Για το φύλλο:
  1. Παίρνουμε ένα τετράγωνο φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στη μέση, το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
  2. Παίρνουμε τη μία άκρη του φύλλου και τη διπλώνουμε απέναντι σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, σαν μαντηλάκι.
  3. Διαδοχικά διπλώνουμε με την ίδια διαδικασία ως το τέλος της άλλης άκρης του φύλλου.
  4. Τα ψήνουμε στο φουρνο μεχρι να παρουν ροδοκοκκινο χρωμα.
Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.
  2. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  3. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα:
  1. Εφόσον έχουν κρυώσει τα τρίγωνα, τα βουτάμε στο σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία.
  2. Έπειτα αφήνουμε πάνω σε ένα στραγγιστήρι τα τρίγωνα έτσι ώστε να στραγγίξουν πολύ καλα.
Για την κρέμα:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αγελαδινό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύομε καλά το αυγό και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα μέχρι να αφομοιωθούν πολύ καλά.
  3. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ενώ είναι σε χλιαρή θερμοκρασία.
  4. Βράζουμε καλά το μίγμα μας ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψί μεγάλο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Γέμισμα τριγώνων:
  1.  Παίρνουμε ένα ένα τα τρίγωνα και τα χαράζουμε στο σημείο που έχουν φουσκώσει πιο πολύ.
  2. Έπειτα πολύ προσεκτικά τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
  3. Γεμίζουμε εσωτερικά τα χαραγμένα τρίγωνα με κρέμα πολύ καλά, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τέλος γαρνίρουμε με σαντιγύ στο σημείο που έχει κρέμα.
Για τη σαντιγύ:
  1.  Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει καλά.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγύ μέσα στο ταψί με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μεγάλη δοσή για το λόγο του ότι η συνταγή είναι απ'το ζαχαροπλαστείο Χατζής στη Θεσσαλονίκη όπου ήμουν για 1 εβδομάδα και επειδή τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα τα μοιράζομαι μαζί σας. Εσείς μπορείτε με λιγότερη δόση να τα φτιάξετε!