Κέικ γεωγραφίας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1.5 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2.5 ποτήρια αλεύρι (plain flour)
  • 3 κουταλάκια γλυκού Baking powder
  • λίγο κονιακ
  • 1 φακελάκι Vanilla
  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)
  • 1 ποτήρι γάλα (το ένα τέταρτο με το κακάο)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ταψί 26 εκ., βάζουμε Baking pawder και το αλείφουμε με λάδι.
  2. Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα κτυπούμε καλά.
  3. Κτυπούμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το Βaking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί.
  6. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε.
  7. Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από το την πρώτη ζύμη.
  8. Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 200 C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.