Μελιτζάνες παπουτσάκια


Συστατικά

  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά
  • 2 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Aλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • Για την μπεσαμέλ: 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια γάλα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, μοσχοκάρυδο
  • Κεφαλοτυρι για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος



  • 1Κόψε τις μελιτζάνες κατάμήκος για να πάρεις 8 κομμάτια




  • 2Άφησε μέσα σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά




  • 3Στράγγιξέ τες καλά και άδειασε το εσωτερικό τους




  • 4Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστεί




  • 5Πρόσθεσε τον κιμά και τσιγάρισε καλά να πάρει χρώμα




  • 6Σβήσε με το κρασί και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε




  • 7Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να σφίξει η κρέμα




  • 8Πρόσθεσε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη




  • 9Γέμισε τις μελιτζάνες σου με τον κιμά και πρόσθεσε από πάνω μπεσαμέλ να καλυφθεί καλά




  • 10Πασπάλισε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ