Συστατικά
- Για τον κιμά:
- 1 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασί
- Aλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- Για την μπεσαμέλ: 3 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 3 1/2 ποτήρια γάλα
- 1 αυγό
- Αλάτι, μοσχοκάρυδο
- Κεφαλοτυρι για το πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
1Κόψε τις μελιτζάνες κατάμήκος για να πάρεις 8 κομμάτια
2Άφησε μέσα σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά
3Στράγγιξέ τες καλά και άδειασε το εσωτερικό τους
4Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστεί
5Πρόσθεσε τον κιμά και τσιγάρισε καλά να πάρει χρώμα
6Σβήσε με το κρασί και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
7Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να σφίξει η κρέμα
8Πρόσθεσε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη
9Γέμισε τις μελιτζάνες σου με τον κιμά και πρόσθεσε από πάνω μπεσαμέλ να καλυφθεί καλά
10Πασπάλισε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ