Αρνάκι με μανιτάρια και πράσα



Υλικά (4 άτομα)
600γρ. αρνίσιο κρέας
2 πράσα
200γρ. μανιτάρια κονσέρβας
3 σκελίδες σκόρδο
2 ασπράδια αυγών
50γρ. ρίζες μπαμπού
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ.
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας κόκκινο πόρτο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο κρεμμύδι

Εκτέλεση
1. Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια πλένετε τα πράσα και τιν ρίζες μπαμπού και τα κόβετε και αυτά με λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο.
2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το κρέας, 1 κουταλιά λάδι, το κορν φλάουερ, τα ασπράδια των αυγών και το σάκε και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Βάλτε το κρέας στο τηγάνι και το τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε από το τηγάνι και το βάζετε στην άκρη.
3. Στο ζεστό λάδι που έχει απομείνει, βάζετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ρίζες μπαμπού, τα μανιτάρια και τα πράσα και τα ψήνετε για 2 λεπτά ανακατέυοντας διαρκώς.
4. Στο μείγμα με τα λαχανικά ρίχνετε το κρέας και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύετε όλα μαζί, αφού πρώτα αλατοπιπερώσετε.

Tip: Συνοδεύετε με ρύζι ατμού.