Αφράτη σφολιάτα με κρέμα

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτες βουτύρου τετράγωνες (800 γρ.)
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα (καρπούζι ή φράουλα)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος



  • 1Ψήσε τις σφολιάτες στο φούρνο, στους 200oC να ροδίσουν και να γίνουν αφράτες, για 15 λεπτά περίπου. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν




  • 2Χτύπησε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί




  • 3Ανακάτεψε τη σαντιγί με προσοχή για να μην κάτσει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής




  • 4Άπλωσε τη μια σφολιάτα σε ένα δίσκο και με ένα κορνέ κάλυψε την επιφάνειά της με την κρέμα. Σκέπασε με τη δεύτερη σφολιάτα




  • 5Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλες τις σφολιάτες και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη




  • 6Σέρβιρε με τη μαρμελάδα και διάφορα φρούτα