Κρεμ Μπρουλέ

Περιγραφή συνταγής: Η κλασική γαλλική κρέμα με τους φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Απλά απολαυστική...
Συστατικά συνταγής
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 5 κρόκους αβγών
  • 3 κουταλιές λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • Καφέ ζάχαρη, για να καραμελώσουμε την επιφάνεια
Οδηγίες συνταγής
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Όταν η κρέμα γάλακτος πάρει μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, που εξακολουθεί να είναι σιγανή και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα σε ένα κρύο μπολ, το οποίο βυθίζουμε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει.
Την αδειάζουμε σε χαμηλα κεραμικά μπολάκια, που τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρουμε την κρεμ μπρουλέ ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Πασπαλίζουμε τις κρέμες με την καφετιά ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το καυτό γκριλ, ως ότου καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.

Διάρκεια: 30 λεπτά για την προετοιμασία και 4 ώρες για να σφίξει στο ψυγείο