Κοτοκροκέτες
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 στήθια κοτόπουλου
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 ποτήρι ζαμπόν
- 1 ποτήρι κεφαλογραβιέρα
- 4 λωρίδες μπέικον
- αλάτι - πιπέρι
- Μπεσαμέλ
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτηρο
- 1 αυγό
- αυγά και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Πως το κάνουμε:
- Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει το ξεκοκκαλίζουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τρίβουμε και την κεφαλογραβιέρα.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ μαζι με τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τα πλάθουμε σε μακρόστενα ραβδάκια και τα βουτάμε στο αυγό και στη φρυγανιά. Στο στάδιο αυτό μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
- Όταν θελήσουμε τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.