Βάφλα με σοκολάτα


Συστατικά

  • 25 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουτ. Της σούπας κακάο
  • 20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
  • 4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας.

  • 2Δύο ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το γάλα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

  • 3Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.

  • 4Ψήσε τις βάφλες σε μια βαφλιέρα.

  • 5Ανακάτεψε την ζάχαρη με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.

  • 6Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα καρύδας με το άνθος αραβοσίτου. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • 7Βάλε μια βάφλα σε ένα πιάτο και κάλυψέ την με την σος σοκολάτα, πασπαλίζοντας με το ξύσμα καρύδας.