Σοκολατένια πανακότα



Υλικά
¼ κούπας γάλα
1 κουτ. γλυκού ζελατίνη χωρίς γεύση
2 κουτ. ζάχαρη
2½ κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα κομμάτια ημίγλυκης σοκολάτας
¼ κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
Πολύ λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1.Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζελατίνη και αφήστε την για 5 λεπτά. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε ενώ βράζει για  2-3  μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αλλά προσέξτε να μην βράσει.
2.Βάλτε σιγά-σιγά την ζάχαρη, την σοκολάτα και την βανίλια και ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά για 4-5 μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η σοκολάτα. Απομακρύνετε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Βάλτε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα, πριν το σερβίρετε.