Μυρωδάτο πέστο με ζυμαρικά



Υλικά
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κούπα κουκουνάρια
3 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κούπες φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1.Ζεστένετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κουκουνάρια και αφήστε τα να κάψουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή. Βάλτε το μπλέντερ τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε τα πολύ καλά.
2.Συνεχείστε προσθέτοντας τον βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα. Βάλετε όσο πιπέρι θέλετε.
3.Περιχείνετε το μείγμα πάνω από ζεστά ζυμαρικά, ρίχνετε το τυρί και τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα.