Ψητές μπανάνες με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
μπανάνες
ρούμι
μαύρη ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
300 ml γλυκό κρασί τύπου Porto ή μαυροδάφνη
50 γρ. ρούμι μαύρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψήνουμε τις μπανάνες στα κάρβουνα ή σε δυνατό γκριλ. Όταν η φλούδα της μπανάνας ψηθεί, τη χαράζουμε κάθετα με ένα μαχαίρι, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και την περιχύνουμε με λίγο ρούμι.

Τη σερβίρουμε με ένα μικρό κουταλάκι και μπορούμε να τη συνοδεύσουμε ακόμη και με λιωμένη σοκολάτα (σως), την οποία έχουμε τεμαχίσει και λιώσει σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.