Μαρμελάδα ακτινίδιο - λάιμ

Για τους τολμηρούς μια πολύ ιδιαίτερη γεύση από ακτινίδια και λεμόνι λάιμ, τα οποία παντρεύονται και δίνουν έναν εξωτικό και πρωτότυπο συνδυασμό.
ΥΛΙΚΑ
Για ένα φλυτζάνι μαρμελάδα
4 ώριμα ακτινίδια
¾ φλυτζανιού του τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό από λεμόνι λάιμ
τη φλούδα από ένα λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίστε τα ακτινίδια, κόψτε τα κατά μήκος στα τέσσερα και στη συνέχεια χονδροκόψτε τα. Βάλτε τα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράστε τη μαρμελάδα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί προσθέστε το χυμό και τη φλούδα από το λάιμ.
Αυξήστε τη φωτιά και φέρτε τη μαρμελάδα σε γρήγορο βρασμό για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην σας καεί.
Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο! Αφαιρέστε τη φλούδα από το λάιμ και μεταφέρετε τη μαρμελάδα ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχετε προηγουμένως αποστειρώσει και ζεματίσει πολύ καλά λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε(τόσο τα βάζα, όσο και τα καπάκια τους) και αφήσει ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα. Κλείστε τα αμέσως και ή παστεριώστε τα στη χύτρα ταχύτητας σύμφωνα με τις οδηγίες της ή τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό μέχρι ύψος 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 5-10 λεπτά(χρόνος που μετράει από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός). Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.
Tip: - Η φυσική πηκτίνη που περιέχουν τα ακτινίδια βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όταν αυτά είναι ώριμα, μειώνοντας το χρόνο μαγειρέματος σημαντικά σε σχέση με άλλες μαρμελάδες και εξαλείφοντας την ανάγκη προσθήκης έξτρα πηκτίνης.
-Μπορείτε να ψιλοκόψετε τη φλούδα από το λάιμ και να μην την αφαιρέσετε στο τέλος. Θα ενισχυθεί έτσι η όξινη γεύση της μαρμελάδας.
-Απολαύστε την πάνω σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φρυγανιά, αλλά δοκιμάστε την και με συνοδεία σκληρών τυριών και κρακεράκια. Θα ενθουσιαστείτε.