Συστατικά
- 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 8 ξερά σύκα
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σος σόγιας
- 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Τρόπος μαγειρέματος
1Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
2Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)
3Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
4Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ
5Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου
6Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι
7Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά
8Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε