Χοιρινό φιλέτο με γαρνιτούρα μπαλσάμικου και ξερού σύκου

Συστατικά

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 8 ξερά σύκα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC

  • 2Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)

  • 3Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές

  • 4Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ

  • 5Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου

  • 6Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά  ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι

  • 7Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά

  • 8Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε