Αστακομακαρονάδα
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 μικροί αστακοί
- 500 γρ. λινγκουίνι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) ντομάτα(ες)
- 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
- 1/3 φλιτζανιού βασιλικό
Πως το κάνουμε:
- Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό
- Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.
- Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.
- Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.
- Ψήστε τον αστακό στο γκρίλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένη με τον βασιλικό.
Λίγα μυστικά ακόμα