Σνίτζελ χοιρινού με σος από κρέμα γάλακτος

Συστατικά

  • 5 σνίτσελ χοιρινά
  • 5 αβγά
  • Ελάχιστο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κάρυ, Πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη φριγανιά
  • Αλεύρι
  • Για την σος: φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σου και άφησε στην άκρη

  • 2Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε ελάχιστο γάλα

  • 3Ανακάτεψε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά σου, το κάρυ, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο

  • 4Βούτηξε τα φιλέτα στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά να πάρουν μια ομοιόμορφη κρούστα

  • 5Για την λεύκη σος βάλε το βούτυρο να κάψει και σόταρε τα μανιτάρια ολόκληρα

  • 6Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ

  • 7Τέλος βάλε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε

  • 8Άφησε να δέσει η κρέμα και σέρβιρε