Συστατικά
- 5 σνίτσελ χοιρινά
- 5 αβγά
- Ελάχιστο φρέσκο γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Κάρυ, Πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη φριγανιά
- Αλεύρι
- Για την σος: φρέσκο βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σου και άφησε στην άκρη
2Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε ελάχιστο γάλα
3Ανακάτεψε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά σου, το κάρυ, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο
4Βούτηξε τα φιλέτα στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά να πάρουν μια ομοιόμορφη κρούστα
5Για την λεύκη σος βάλε το βούτυρο να κάψει και σόταρε τα μανιτάρια ολόκληρα
6Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ
7Τέλος βάλε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε
8Άφησε να δέσει η κρέμα και σέρβιρε