Ψωμί με άρωμα μπανάνα



Υλικά
1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
¾ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 ασπράδια αβγών
2 μεγάλες μπανάνες (πουρές)
¼ κούπα γάλα 0%
1 κουτ. γλυκού βανίλια
¼ κούπα θρυμματισμένα καρύδια (καρβουδισμένα)
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία μέτρια φόρμα για κέικ.
2. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, το λάδι, τα ασπράδια αβγών, τις μπανάνες, το γάλα και την βανίλια με μία κουτάλα μέχρι να γίνουν ενιαίος χυλός. Προσθέστε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
2. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε το ψωμί σας για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.