Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μερίδες
- Αλάτι και πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
- 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουτάκι μπίρα
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
1Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό λίγα μόλις λεπτά πριν το σοτάρεις. Ζέστανε το ελαιόλαδο (κρατώντας 1 κ.σ.) και θωράκισε το χοιρινό σου σε μέτρια φωτιά
2Αφαίρεσε το κρέας σε ένα μπολ, καθάρισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι
3Συμπλήρωσε τα λαχανικά σου, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Σόταρε για 10 λεπτά να μαλακώσουν προθέτοντας παράλληλα και το σκόρδο δυο-τρία λεπτά πριν αποσύρεις από τη φωτιά
4Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τη μπίρα, τη μαύρη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα
5Τώρα μπορείς να γυρίσεις και το κρέας σου στην κατσαρόλα και να αφήσεις το φαγητό πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 1 1 1/2 ώρα.
6Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, δοκίμασε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη αλατοπίπερο και σέρβιρε με κινέζικα noodles αυγού ή ρύζι