Χοιρινό κατσαρόλας με μήλα και μπίρα

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μερίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό λίγα μόλις λεπτά πριν το σοτάρεις. Ζέστανε το ελαιόλαδο (κρατώντας 1 κ.σ.) και θωράκισε το χοιρινό σου σε μέτρια φωτιά



  • 2Αφαίρεσε το κρέας σε ένα μπολ, καθάρισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι



  • 3Συμπλήρωσε τα λαχανικά σου, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Σόταρε για 10 λεπτά να μαλακώσουν  προθέτοντας παράλληλα και το σκόρδο δυο-τρία λεπτά πριν αποσύρεις από τη φωτιά



  • 4Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τη μπίρα, τη μαύρη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα



  • 5Τώρα μπορείς να γυρίσεις και το κρέας σου στην κατσαρόλα και να αφήσεις το φαγητό πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 1 1 1/2 ώρα.



  • 6Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, δοκίμασε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη αλατοπίπερο και σέρβιρε με κινέζικα noodles αυγού ή ρύζι