Σοκολατένια panna cotta σε 3 βήματα

Σοκολατένια panna cotta σε 3 βήματα

Υλικά
300ml κρέμα γάλακτος 35%
100ml γάλα
100γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
80γρ. λευκή ζάχαρη
6γρ. ζελατίνη σε φύλλα (ή 2κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη)

Εκτέλεση
1. Γεμίζετε ένα μπολάκι με κρύο νερό και αφήνετε τη ζελατίνη να μαλακώσει.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να βράσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Αφήνετε για 3- λεπτά μέχρι να λιώσει και ανακατεύετε καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν τα σερβίρετε, τα βυθίζετε για 1 λεπτό σε μπολ με ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζετε στο πιάτο. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και σερβίρετε.