Ζεστά ψωμάκια με ελιά και φέτα

Ζεστά ψωμάκια με ελιά και φέτα

Υλικά
8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
1κ.σ. ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, σκληρές, ψιλοκομμένες
200γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώνετε ένα ταψί και το βάζετε μέσα να ζεσταίνεται.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη τρίμματα. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τις ελιές, την φέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.
3. Αλοίφετε τη ζύμη με λίγο λάδι, την σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για περίπου 10-15 λεπτά.
4. Την πλάθετε σε μπαλίτσες και τις βάζετε στο καυτό ταψί. Ψήνετε για 25-30 λεπτά και μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.