Τάρτες με κρέμα και blueberries

Τάρτες με κρέμα και blueberries

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε όποιο σχήμα θέλετε (εγώ έκανα κυκλικές ταρτούλες)
240ml. γάλα
50γρ. ζάχαρη άχνη
2κ.σ. κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
λίγο αλάτι
14γρ. βούτυρο
Blueberries (μύρτιλλα), ακόμα και κατεψυγμένα

Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
2. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
3. Την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπήστε την μαζί με τα αυγά και το κορν φλάουρ μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
4. Μόλις βράσει το γάλα, ρίξτε το σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας και μετά ρίξτε το πάλι στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει συμπαγές. Στο τέλος, κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
5. Αφήστε την κρέμα όλο το βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένη καλά με μεμβράνη.
6. Την άλλη μέρα ανακατέψτε την λίγο στο μίξερ για να γίνει αφράτη. Μοιράστε την σε κάθε τάρτα και από πάνω ρίξτε τα blueberries. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.