Τορτίγιας με κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 6 τορτίγιες
  • 4 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φακελάκι μίγμα καρυκευμάτων για fajita
  • 330 ml μπύρα
  • 100 ml χυμό ντομάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • tabasco
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη μπύρα με το μίγμα καρυκευμάτων, τοποθετούμε τα κυβάκια κοτόπουλου και βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει, με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 100 ml κρέμα γάλακτος, μισό από το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες tabasco και λίγο νεράκι.
  8. Γεμίζουμε τις τορτίγιας με το μίγμα κατα μήκος. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε στο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  9. Περιχυνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο τυρί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.