Συστατικά
- 8 μέτριες φέτες καρπούζι
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. μέλι
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. σουσάμι
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος μαγειρέματος
1Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
2Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
3Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού
4Η ζύμη σου πρέπει να γίνει μαλακιά, όχι πολύ ρευστή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή
5Άλειψε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπάλισε με το σουσάμι να καλυφθεί καλά
6Στρώσε τη ζύμη σου από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου 2 εκατοστών
7Πασπάλισε και πάλι με σουσάμι και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
8Αφού ψηθεί και έχει πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα βγάλε από το φούρνο και περίχυσε με το υπόλοιπο μελι να πάει παντού
9Σέρβιρε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα