Καρπουζόπιτα

Συστατικά

  • 8 μέτριες φέτες καρπούζι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος μαγειρέματος



  • 1Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια







  • 2Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού







  • 3Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού







  • 4Η ζύμη σου πρέπει να γίνει μαλακιά, όχι πολύ ρευστή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή







  • 5Άλειψε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπάλισε με το σουσάμι να καλυφθεί καλά







  • 6Στρώσε τη ζύμη σου από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου 2 εκατοστών







  • 7Πασπάλισε και πάλι με σουσάμι και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.







  • 8Αφού ψηθεί και έχει πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα βγάλε από το φούρνο και περίχυσε με το υπόλοιπο μελι να πάει παντού







  • 9Σέρβιρε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα