English cookies

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι βούτυρο kerrygold χωρίς αλάτι
  • ¾ ποτηριού μαύρη ζάχαρη
  • ¾ ποτηριού άσπρη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια chocolate chips
  • 2 κουταλάκια γλυκού Κρεμόριο «cheam of tartar»
  • 2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις «κόκκινο»

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Μετά κτυπάμε το βούτυρο (το οποίο έχουμε αφήσει να για τουλάχιστο μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου) με την μαύρη και την άσπρη ζάχαρη. Στο μίγμα με τις ζάχαρες και το βούτυρο ενσωματώνουμε τα κτυπημένα αυγά, το αλεύρι, την βανίλια, το κρεμόριο, τη σόδα, το αλάτι. Όταν όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και γίνουν μια μαλακή καστανή ζύμη προσθέτουμε τα chocolate chips τα οποία ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  2. Αρχίζουμε το πλάσιμο τον μπισκότων. Πλάθουμε σφαίρες διαμέτρου 6 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Τα μπισκότα τα τοποθετούμε σε χαρτί φούρνου. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τον μπισκότων γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ΜΟΝΟ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε από το ταψί γιατί σπάνε.
  3. Για να είναι επιτυχημένα πρέπει στο κέντρο να είναι μαλακά.