Xoιρινά μπριζολάκια γκλασέ (με σως βύσσινο)


Υλικά:(για 4 άτομα)
  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (πάχους 2 εκ.)
  • 2 δόντια σκόρδο λιωμένα
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • μισό πορτοκάλι σε ψιλές φέτες
Εκτέλεση:
  • Με ένα μαχαιράκι αλείφουμε το λιωμένο σκόρδο στα μπριζολάκια κι από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε και το αλατοπίπερο.
  • Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Ενώ ψήνονται, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-εκτός από τις φέτες πορτοκαλιού- σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε αυτό το μίγμα, μέχρι να λιώσει-γίνει ρευστό το σιρόπι του γλυκού.
  • Περιχύνουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι μ'αυτό το μίγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο τηγάνι για 20 λεπτά, γυρνώντας κι από την άλλη πλευρά. Αν δούμε ότι δεν έχει υγρά καθόλου το τηγάνι, για να μην μάς κολλήσουν τα μπριζολάκια, προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι, λίγo-λίγο.
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε στη σάλτσα του τηγανιού τις φέτες πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΩΣ μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
  • Περιχύνουμε τα μπριζολάκια και σερβίρουμε αμέσως. Προτείνω να το συνοδέψετε με ριζότο!
Καλή σας όρεξη και χαρούμενες γιορτές!