Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 25
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 Ώρα
Συστατικά:
- 500 γραμ. γαλοπούλα στήθος (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
- 600 γραμ. πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 μέτρια καρότα
- 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
- 100 γραμ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
- 115 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- μαϊντανός
- αλάτι και πιπέρι
- Πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά. Κατόπιν κόβετε: τις
πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τα καρότα σε λωρίδες, τα κρεμμύδια στα
τέσσερα, τα πράσα σε δαχτυλίδια και τρίβετε το σκόρδο.
- Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος
μπουκιάς. Ρίχνετε τα λαχανικά, εκτός από τον αρακά, ανακατεμένα και τις
της γαλοπούλας σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το σκόρδο, το ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά η γαλοπούλα.
- Κατά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο, ανακατεύετε τα
λαχανικά, γυρίζετε πλευρά στη γαλοπούλα και τη περιχύνετε με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό.
- Προσθέτετε τον αρακά και ψήνετε 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Μοιράζετε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε μερίδες και σερβίρετε
αμέσως.