Η πιο εύκολη και νόστιμη πατατόπιτα

Αγαπάτε την πατάτα, τις πίτες και το καλό φαγητό, αλλά αγαπάτε και τον ελεύθερο χρόνο σας. Αυτή η πατατόπιτα συνδυάζει όλα τα παραπάνω, καθώς φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς κόπο, και σας προσφέρει ένα εξαιρετικό, λαχταριστό πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνοι σας ή με παρέα...
Υλικά
6 πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πατάτες για μισή ώρα (περίπου) και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι.
2. Προσθέτετε την γραβιέρα και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε τον άνηθο και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε ανάλογα μα τα γούστα σας. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
4. Λαδώνετε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, το πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.