Κολοκύθα γεμιστή πρωτοχρονιάτικη


Υλικά
  • 2 κολοκύθες μικρές κομμένες απο πάνω καθαρισμένες εσωτερικά και περασμένες με ελαιόλαδο.
  • 1 ποτήρι τσαγιού κους κους βρασμένο με κρόκο κοζάνης
  • 4 κουτ. σουπας φυστίκι αθγίνης ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 1 κουτ. σούπας
  • Σάλτσα Χαρίσα (1 πιπεριά κέρατο ψημένη στο γκρίλ, μια πιπεριά τσίλι, 5 κουτ. ελαιόλαδο χτυπημένα στο μούλτι)
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα
  • 1 φρέσκο ρόδι
  • αλάτι
Εκτέλεση
Αφου έχουμε ετοιμάσει την κολοκύθα την βάζουμε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να ψηθεί εσωτερικά. Κατόπιν με το κους κους που έχουμε ετοιμάσει το αναμειγνύουμε μαζί με το μαιντανό , τα φυστίκια, 2 κουτ. σάλτσα χαρίσα, τη σταφίδα, το ρόδι και το αλάτι.
Με τα υλικά γεμίζουμε την κολοκύθα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό μαζι με ψητά γιορτινά.