Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 50γρ. κακάο
  • 85 γρ βούτυρο
  • 50γρ εσπρέσο
  • 2 κουτ. γλυκού Tia maria
Για την μους
  • 3 αυγά χωρισμένα σε ασπράδι-κροκο
  • 50γρ καστανή ζάχαρη
  • 175 σκούρα σοκολάτα
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200. Ενα μεσαίο ταψι , το βουτυρώνουμε. Χτυπαμε τα αυγά μ τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο. Το μείγμα μας το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτι και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Για τη μούς. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα στά αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφου τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουναι για περίπου 5 λεπτά.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρια ανισομερή μέρη. Ρίχνουμε το λικέρ για να ποτίσει καθως και το εσπρέσο. Φτιάχνουμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας και σκεπάζουμε τη μους.
Γαρνίρουμε με κομμάτια έτοιμης σοκολάτας πικρής και γλυκιάς (ασπρη και μαύρη).