Το κλασικό αμερικάνικο mac & cheese


Υλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κουταλιά βούτυρο
Ρίγανη
200 γρ. τυρί παρμεζάνα
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μασκαρπόνε
1 μικρή μπάλα τυριού μοτσαρέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
2. Βράστε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες στη συσκευασία και στραγγίξτε τα.
3. Θερμάνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν κάψει ρίξτε μέσα τη ρίγανη για περίπου ένα λεπτό.
4. Ρίξτε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχετε στραγγίξει, προσθέστε λίγο από το κάθε είδος τυριού και μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
5. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο τηγάνι και αφήστε να βράσουν σε μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το μείγμα γίνει κολλώδες.
6. Ρίξτε το μείγμα σε μία γάστρα και προσθέστε αλατοπίπερο.
7. Περιχύστε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο για 10 λεπτά και 3 λεπτά πριν τελειώσετε το ψήσιμο, γυρίστε το φούρνο από τις αντιστάσεις στο grill για να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό σας.