Ψωμί σοκολάτας
Τι χρειαζόμαστε:
- 450 γρ αλεύρι σκληρό
- 25 γρ κακάο πικρό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πακετάκι μαγιά ξερή
- 25 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 300 μλ νερό χλιαρό
Πως το κάνουμε:
- Παίρνετε μια φόρμα το πολύ 25 εκατοστά μακρόστενη.
- Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκανη. Ανακατεύω την ξερη μαγια και την ζάχαρη, ρίχνω και το χλιαρό νερο και τέλος το αλάτι.
- Κάνω μια μαλακή ζύμη και ζυμώνω για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα,σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Όταν είναι έτοιμη την ζυμώνω απαλά και την βάζω στην λαδωμένη φόρμα.Την αφήνω παλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
- Όταν είναι έτοιμη βάζω την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτα στους 200°C.