Kέικ με σοκολάτα κουβερτούρα


Αν σας αρέσει η γλυκόπικρη σοκολάτα θα λατρέψετε αυτό το κέικ.

Υλικά
400 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνη με την περιεκτικότητα σε κακάο που σας αρέσει περισσότερο)
3 κουταλιές της σούπας νερό (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
12 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
380 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο μαλακωμένο
1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1.Προθερμανετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά τις πλευρές από μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι.
2. Πασπαλίστε με μερικές κουταλιές λευκή ζάχαρη και κουνήστε τη φόρμα να πάει η ζάχαρη παντού. Αναποδογυρίστε για να φύγει η περίσσεια.
3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ένα παχύ υποκίτρινο μείγμα.
4. Τοποθετήστε τη σοκολάτα μαζί με το νερό σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Αν δείτε πως πάει να πήξει προσθέστε ακόμη μερικές κουταλιές νερού. Όταν λιώσει η σοκολάτα καλά, αφήστε τη να κρυώσει λίγο.
5. Προσθέστε τη ζεστή σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε.
6. Προσθέστε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε απαλά, αλλά πολύ καλά.
7. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Πάρτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σοκολάτας και προσθέστε τη στα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε.
8. Ρίξτε το μείγμα των ασπραδιών στο μείγμα σοκολάτας και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως το ένα μείγμα με το άλλο (χωρίς όμως να γίνει υπερανάμειξη).
9. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 80 λεπτά περίπου.
10. Διατηρήστε το κέικ στο ψυγείο και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη κάθε φορά που σερβίρετε.