Ομελέτα φούρνου εύκολα και γρήγορα!


Tώρα το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι στα ύψη και κυριολεκτικά σκάει ο τζίτζικας, ποιος έχει το κουράγιο να κάθεται με τις ώρες στην κουζίνα; Προκειμένου να μην καταφύγετε για ακόμη μία φορά στη γρήγορη αλλά καθόλου υγιεινή λύση του έτοιμου φαγητού, σας έχουμε μία συνταγή την οποία θα λατρέψετε...

Υλικά για 4 άτομα:
7-8 πατάτες
6 αυγά
3 πιπεριές ψιλοκομμένες (πολύχρωμες, όποιες θέλετε)
5-6 φέτες σαλάμι αέρος ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον
Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Τυρί τριμμένο 200γρ. (όποιο θέλετε)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε. Τις στραγγίζετε σε ένα πιάτο όπου έχετε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Κατόπιν, στρώνετε μια στρώση τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ. Από πάνω ρίχνετε μια στρώση ψιλοκομμένες πιπεριές, το σαλάμι (ή όποιο άλλο αλλαντικό επιλέξετε) σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέστε κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό και το τριμμένο τυρί). Αφού τελειώσετε εναλλάξ τις στρώσεις αλατίζετε ξανά και χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά ομοιόμορφα πάνω από τις στρώσεις των υλικών σας στο πυρέξ. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν ροδίσει από πάνω και μοιάζει με πίτσα. Αρέσει σε πολλούς γι' αυτό το λόγο, γιατί μοιάζει με πίτσα και κόβετε εύκολα σε κομμάτια.
Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά αν το επιθυμείτε για έξτρα νοστιμιά!