Υλικά
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.σ. ζάχαρη
1 3/4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. αλάτι
3 αυγά (οργανικά κατά προτίμηση)
3κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο + 1/2κ.γ. για κάθε τηγανίτα για να λιώσει στο τηγάνι
1 ½ κούπα βουτυρόγαλα
½ κούπα γάλα πλήρες
σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, τις 3κ.σ. βούτυρο και το βουτυρόγαλα.
3. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατέψτε τα καλά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
4. Το επόμενο πρωί, ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
5. Προσθέστε γάλα στο μείγμα που θα έχει παγώσει και χτυπήστε το καλά μέχρι να φτάσει την επιθυμητή πυκνότητα. Όσο περισσότερο γάλα βάλετε, τόσο πιο λεπτές και ντελικάτες θα βγουν οι τηγανίτες.
6. Ρίξτε τρεις κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι ώστε να δημιουργηθούν 3 τηγανίτες και ψήστε τις για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες. Αναποδογυρίστε τις και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
7. Μόλις τελειώσετε το μείγμα, βάλτε όλα τα pancakes σε μια πιατέλα, ρίξτε τους ζεστό σιρόπι σφενδάμου και σερβίρετε.
