Ντοματόρυζο με υπέροχο άρωμα σκόρδου

Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου ριζότου!

Υλικά
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
3 ώριμες ντομάτες (ή εναλλακτικά 6-7 πολτοποιημένα ντοματάκια από κονσέρβα)
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φύλλα δυόσμου
1 πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη) κομμένη σε κυβάκια
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ρίξτε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.
3. Ρίξτε και τις ντομάτες (φρέσκιες ή από κονσέρβα) και αφήστε το να βράσει για μερικά λεπτά.
4. Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό (δυο φορές παραπάνω από την ποσότητα του ρυζιού) και μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε και το ρύζι.
5. Τελειώστε με αλατοπίπερο και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Σε περίπου 15 λεπτά το φαγητό σας θα είναι έτοιμο! Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το συνοδέψτε για μια ωραιότατη μερίδα κοτόπουλο.