Τραγανιστό κοτόπουλο με λεμόνι και ελιές

Οι ελιές είναι ένα συστατικό που στην Ελλάδα υπάρχει σε αφθονία και εξαιρετική ποιότητα οπότε και κάθε συνταγή που το περιέχει ως βασικό συστατικό μπορεί να γίνει άψογη από πλευρά υλικών και για αυτό την προτιμάμε.

Υλικά
1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
1/2 κούπα ελιές Καλαμών
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Αλείφουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία γκριλιέρα και βάλτε το κοτόπουλου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4. Μεταφέρτε το κοτόπουλο στο φούρνο και αφήστε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
5. Στη γκριλιέρα ψήστε και τα λεμόνια για ένα με δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
6. Βγάλτε το κοτόπουλο και σερβίρετε με τα λεμόνια και τις ελιές.