Σπιτικό σιρόπι σοκολάτα

Σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά στο σπίτι, όμως έχετε σκεφτεί πως μπορείτε να φτιάξετε εσείς και το σιρόπι για να γαρνίρετε παγωτά, τούρτες, φρούτα και κέικ. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε το δικό σας σπιτικό σιρόπι σοκολάτας, ιδανικό για να αλείψετε τις στρώσεις από παντεσπάνι στις σοκολατένιες τούρτες σας.

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 και 1/4 φλιτζάνια νερό
3 ή 4 κουταλιές της σούπας περίπου κακάο
1 κουταλιά μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη ζάχαρη με το νερό και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μίγμα να αρχίσει να βράζει. Αφήστε το να βράσει για 5 έως 6 λεπτά.
2. Αφαιρέστε τη φωτιά και προσθέστε το κακάο. Μαγειρέψτε πάλι σε μέτρια φωτιά, όμως, μέχρι το μίγμα αρχίσει να βράζει και αφήστε το να βράσει για άλλα 5 έως 6 λεπτά.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
4. Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
5. Μόλις το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.